Sfeer creëren met verlichting

Voor sfeer zorgen in je woning kan op vele manieren. Het begint natuurlijk bij de vloer en muren, maar er is nog veel meer dan dat. Denk aan leuke decoratie-items, zoals mooie planten, bloempotten, schilderijen, fotolijstjes en een leuke fruitmand. Wat veel mensen echter lijken te vergeten, is dat ook met verlichting erg veel sfeer kan worden gecreëerd. Ga bijvoorbeeld niet voor die felle, standaard plafonnière, maar kies zorgvuldig een lamp uit die voor sfeervol licht zorgt. Op die manier voelt je woning veel huiselijker aan en kom je er veel meer tot rust.

Een mooie vloerlamp neerzetten

Vloerlampen zijn ideaal om sfeer te creëren. Vaak geven ze namelijk niet dusdanig veel licht dat het fel wordt. Daarnaast zijn het vaak in het oog springende lampen die al een decoratie-item op zich zijn. Het voordeel is dat dergelijke staande lampen er in vele verschillende soorten zijn. Zo zijn er handige staande leeslampen, hippe driepoot lampen of sfeervolle schemerlampen. Ga je bijvoorbeeld meer voor het functionele aspect van een lamp, dan is een staande leeslamp wellicht wat voor jou. Vind je vooral sfeer belangrijk, dan zal een schemerlamp vast erg geschikt voor je zijn. Voor vrijwel ieder interieur is er wel een mooie vloerlamp te vinden, dus kijk vooral even goed rond.

Puur decoratieve verlichting

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een lamp zoekt die puur decoratief wordt gebruikt. Wat we tegenwoordig bijvoorbeeld erg vaak zien, zijn vintage industriële lampen of de retro tegenhangers daarvan. In veel gevallen wordt er dan gewerkt met mooie kooldraadlampen. Dergelijke lampen geven wat minder licht, maar zorgen wel voor dat authentieke uiterlijk en zijn erg sfeervol. Momenteel zijn vintage lampen en kooldraadlampen erg populair, dus dat heeft een voordeel: ze zijn op vele plekken en in verschillende prijsklassen te kopen, zodat er altijd wel ergens een voor jou geschikte lamp te vinden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>