Online inloggen in uw mailbox

Het is misschien wel één van de meest handige toepassingen van internet. Diensten zoals Skynet webmail. Deze maken het voor u mogelijk om snel en direct in uw mailbox te kunnen kijken. Waar u ook bent. Tenminste, als u weet waar uw webmail verstopt zit.

Makkelijk, maar niet altijd simpel

Om bij uw proximus webmail of Telenet webmail te kunnen komen heeft u wel een aantal gegevens nodig. Het spreekt voor zich dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig heeft. Veel belangrijker nog is dat u weet waar u de webmailservice van uw provider kunt vinden. Is het een subpagina van de website, of is er een aparte pagina voor de webmaildienst? Mocht u er niet uitkomen dan zijn er gelukkig toeschietelijke andere internetgebruikers. Een aantal van hen beheert algemene pagina’s waarop uitleg over webmail van verschillende providers te vinden is. Vaak kunt u ook direct vanaf die pagina naar het inlogscherm.

Het gebruik

Het gebruik van webmail is in grote lijnen hetzelfde zoals u dat kent van gratis diensten of van software zoals Outlook. Het openen en lezen, maar ook het schrijven of beantwoorden, is gemakkelijk en duidelijk. Het grote voordeel is dat u een persoonlijk adres hebt in plaats van een meer algemeen adres zoals van de grote aanbieders. Tegelijkertijd kunt u wel vanaf elke plek ter wereld in uw mailbox, zoals dat ook bij de grote gratis aanbieders kan. U krijgt dus met webmail het beste van twee werelden voorgeschoteld. Het is een belangrijke reden waarom de dienst niet meer weg te denken is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>