De tactiek, gepaard met deals en een foute zet in je carrière.

De tactiek, beginnen als imitator?

Frans Duits

Frans Duits begon zijn zang carrière als imitator van Andere Hazes, dit is daardoor natuurlijk een perfect voorbeeld. Door het succes van het liedje Jij denkt maar dat jij alles mag van mij dat op plaats 32 in de Single Top 100 terechtkwam, een cover van André Hazes uit 1986 geschreven door Pierre Kartner, besloot hij zich te gaan richten op een eigen zangcarrière. Naast zijn zang carrière is hij ook nog werkzaam in het familie bedrijf Duits sloop werkzaamheden.

De tactiek van Frans was om eerst liedjes te gaan coveren en als imitator op te treden van Andere Hazes. Hierdoor kreeg hij bekendheid en de mogelijkheid om zich op zijn eigen singels te richten en dit natuurlijk met succes!

 

André Hazes jr.

Is de zoon van Andre Hazes, hij heeft na zijn dood zich ook gestort op muziek ook als rouw proces. Maar ook omdat hij de passie van zijn vader graag wilde volgen. Ze hebben samen ook een duet opgenomen genaamd: Bedankt mijn vriend. Muziek zit in de familie en daarom houdt Andre Hazes jr. zich er ook graag mee bezig.

Hij heeft geen tactiek gebruikt om zijn plaats te vervangen, hij houdt zich tenslotte ook bezig met een aantal anderen dingen zoals acteren.

 

Henri van Velzen

Henri van Velzen heeft een tijd in een band gespeeld nadat deze uiteen is gevallen besloot Henri als solo act verder te gaan. Hij begon met een album waarop veel covers van Andere Hazes stonden. Vervolgens is hij begonnen met het opnemen van singels in samenwerking met andere artiesten.

Henri heeft altijd als voorbeeld Andere Hazes gehad, waardoor zijn stijl en zijn nummers erg lijken op de nummers van Andere Hazes. Hij heeft geen tactiek gebruikt, hij maakt wij hij mooi vindt en dit valt in de smaak bij een bepaald publiek.

All in deal

Een 360 deal is een deal tussen een artiest en een 2de partij waarbij alles geregeld is onder een hand. De naam zegt het al 360 is 360 graden rond. Alles wat er bij komt kijken zoals merchandise, sales, promotie & marketing etc. Dit alles komt bij een partij te liggen die hebben zeggenschap hier over. Een 360 deal wordt ook wel genoemd: 360 graden contract – ook wel ‘multiple rights deal, de ‘new deal’ of ‘360 degrees’.
360 deals zijn in het leven geroepen toen de muziek industrie een andere richting kreeg, door de dalende cd verkopen en de piraterij in de muziek branche moesten bedrijven andere inkomsten bronnen zoeken zoals een 360 deal.
Een 360 deal wordt vaak voor een langere periode afgesproken bijvoorbeeld; Een artiest krijgt een contract van 10 jaar hiervoor krijgt hij een bedrag van 2 miljoen dollar en moet zich aan een aantal voorwaarden houden zoals; muziek aanleveren albums aanleveren.

Je hebt ook nog andere vormen van deze deals zoals;

270 deals: merchandise + platen en publishing

180 deals: Platen en publishing

Deze deals hebben niet het 360 aspect dus hier valt niet alles onder zoals het bij een 360 deal wel doet.

Dit kan positief uitpakken maar daar in tegen ook negatief. Het is niet in wat voor situatie je zit.

Als beginnend artiest kan het fijn zijn dat alles geregeld wordt voor je en dat je alle aspecten wat er als artiest bij komt kijken onder een dak hebt.

Het kan ook negatief uitpakken, je hebt niet altijd zeggenschap over wat er gebeurt en een maatschappij pakt de winst en bepaalt wat er gebeurt zonder dat je daar altijd inzicht over hebt.
Tijdens de Dance-Fair waar ik ben geweest ging de discussie over een zogeheten 360 deal, een aantal grote artiesten waren hier niet over te spreken en vertelde hier erg voorzichtig mee te zijn.

Oeps, foute zet

Dries Roelvink & zoon Dave Roelvink.

Dries Roelvink heeft in een reclame sport gespeeld voor de ANWB waarin hij in een gele zwembroek stond. Hieraan wordt hij continue herinnerd en daardoor niet altijd meer serieus genomen als artiest. Geen hele slimme zet van Dries, hierdoor heeft zijn carrière als artiest wel te min mee gedaan. Als zanger wordt je aan iets anders herinnerd dan dat je wilt door een reclame spot die financieel wel goed uitpakte voor Dries.

Hij heeft altijd serieus gereageerd op de reacties en uitgelegd dat het niet heel slim was om te doen. En dat het als grapje was bedoeld, hierdoor heeft hij de schade weten te beperken maar is nog vaak herinnerd aan het verhaal van de gele zwembroek.

Zijn zoon Dave Roelvink

Is de laatste tijd erg vaak negatief in het nieuws, waardoor hij erg veel kritiek krijgt en minder werk binnen krijgt. Want als je nu de naam Dave Roelvink aan een campagne/film hangt komt er gelijk een negatieve kant bij kijken. Door dommen dingen te doen zoals het verhaal van het huisfeestje en opgepakt worden i.v.m. aanranding zijn geen slimmen dingen om te doen wanneer je een BNR’er bent.

Dave houdt zich afzijdig maar reageert wel op de beschuldigingen maar hiermee wordt niks goed gepraat vervolgens heeft hij een keer voorspoedig gereageerd in shownieuws waar hij niet altijd slimme antwoorden gaf en wat voor het onderzoek ook niet handig is.. Hij laat zich voorlichten door zijn advocaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>